F.A.Q.

Hur ställer jag mig i kö för parkeringsplats/garage?

Man kan ställa sig i kö för parkering efter att styrelsen godkänt medlemsansökan. Detta gör man hos Riksbyggen på 0771-860 860 eller via deras hemsida. Om man inte får en plats direkt kan man få ett tillfälligt parkeringstillstånd på 1 månad. Efter det har man i de flesta fall fått en plats på området. För närvarande kostar en parkering med motorvärmarstolpe 300 kr/månad och plats i kallgarage 475 kr/månad.

Eftersom parkeringskön hanteras av Riksbyggen kan styrelsen inte svara på kötider.

Det finns utöver parkeringar för de boende ett 30-tal SMS parkeringar (Parkster) på området.

Kan jag ladda min elbil i föreningen?

Det finns inga allmänna laddstolpar på föreningens område, men som boende kan en laddplats installeras på din parkering. Nuvarande kostnader är en tilläggsavgift på 500 kr/månad på hyran för parkeringplatsen/garaget och 2,75 kr/kWh för den förbrukade elen (detta kan komma att justeras utifrån elpris).

Behöver jag bostadsrättstillägg till min hemförsäkring?

Nej.

Det är fel på den här saken/dörren/soprummet etc.

Gör en felanmälan hos riksbyggen på 0771-860 860 eller via deras hemsida.

Vad har föreningen för internet och TV-utbud?

Föreningen har Tele2 som leverantör för både TV och bredband.

TV-utbudet som ingår i månadsavgiften är TV BAS HD, med drygt 20 kanaler (varav de flesta i HD).

Bredbandet är 250 MB.

Mitt internet/TV fungerar inte!

Kontakta Tele2 via deras hemsida.

Man kan också kika efter driftstörningar via deras Drift & Felsök-sida.

Vad ingår i månadsavgiften egentligen?

I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet, TV, bostadsrättstillägg, skötsel av gemensama ytor, snöröjning, yttre underhåll, osv.

Varje år genomför föreningen underhåll och reparationer för ca 4 miljoner kr. Föreningen har de senaste åren uppgraderat ventilationssystem, installerat bergvärme, bytt ytterdörrar och håller kontinuerligt på att se över föreningens alla tak.

Generellt brukar föreningen höja månadsavgiften med 1-2% per år för att möta ökande kostnader för vatten, el, värme och underhåll. Detta görs för att undvika en chockhöjning av avgiften vid större renoveringar.

Varför är det så kallt i lägenheten?

Värmesystemet har ofta problem att hitta en bra temperatur vid vår och höst, då det är varmare på dagarna och kallare på nätterna. Under den tiden kan en del lägenheter upplevas som kalla, men det brukar ordna sig då systemet fått tid att anpassa sig.

Men man ska naturligtvis inte uppleva detta som ett obehag, om man är orolig kan man göra en felanmälan på Riksbyggens hemsida.